Tuesday, July 20, 2010

~UIA Kuantan - lebih banyak pokok daripada students..~




bismillah...

Alhamdulillah..kini,saya dan shbt2 da bergelar undergraduate students kat UIA Kuantan ni.. lama dah masuk sebenarnya,genap 2 minggu, tp x dan nak post dalam blog.

kini saya berada dalam Kuliyah of Allied Health Scieces, dan Department of Dietetics.. department utk Kuliyah ni ada 4, iaitu:

1- DIETETICS [pemakanan]

2- AUDIOLOGY [pendengaran]

3- RADIOGRAPHY [pengimejan x-ray]

4- OPTOMETRY [penglihatan]

selain Kuliah of Allied Health Science, ada juga Kuliayah of Medicine, Kuliah of Pharmacy, Kuliah of Nursing dan Kulaih of Dentistry.

kampus kami ni besar sangat kawasan dia...mayb sbb kuantan ni mmg banyak hutan dan x brapa ramai penduduk,so x pe la nak buat kampus besar2... hihi.. banyak lagi bangunan yg under construction. even masjid pun x siap lagi.. selain tu, bangunan utk Allied sendiri blum siap. makanya, bangunan medicine la yg menjadi main building kat sini,termasuk la pentadbiran. 

KOM (kuliah of Medicine) gambar diambil dari kawasan tengah

(bangunan berbentuk petak dan ada dataran ditengah2,siap ada kolam lg)

overview dari jauh. ni hanya gmbar

sebahagian pokok yg ada kat sini..hihi..

ramai 'freshie' yg masuk UIA kuantan ni membawa azam dan cita2 baru utk berada di sini.. antaranya nak slalu study kat library..x mo tdo lepas subuh..x mo ngntuk dalam kelas...x mustahil juga ada yg nak 'dirikan masjid' ketika masih study kat sini.. hihi.. apapun, semoga segala azam suci students tersebut tercapai..

doakan saya juga ye..

[tbe2 terfikir macam nak buat blog khas utk isi n rewrite what have i learned in classes.. tgok la mcm mana nnti...]

3 comments:

Mohd Naqib bin Mazlan said...

assalamualaikum....tajuk post sgt btul dan kelakar...isinya seolah olah penulis sgt excited...all the best at kuantan!

Nor 'Amali Md. Som said...

esaited?? hm..bole la..tu yg byk typing error..terlalu esaited menulis.. all the best to you too...
p/s: hp ni mnunjukkan reputasi yg sgt baik. ana jaga lbih dr hp sendiri sbb dah dpt warning awal2...hi3...trima kasih.

Muhammad Zul Fahmi said...
This comment has been removed by the author.