Friday, July 30, 2010

tolong la jgn pandang serong pada saya...

bismillah...


hari ni saya masuk kelas lambat...bukan 5 or 10 minit, tapi SATU JAM..!! huwaaaa.... lambatnya...kelas phychology... T_T

pg td roomates sume keluar awal,msing2 ada kelas kul 8.30am. jd sepagi tu saya duk relax2 dalam bilik. makan biskut sayur munchy's...bukak FB...sambil dgr bacaan quran imam Masyari...tukar simkad celcom kpd maxis sbb nak telefon mak...dan pape la lg..sangat bahagia...~

tiba2 jam 11.17am,saya tukar semula simkad celcom..trus masuk 4 msj.
msj 1st dari pipah
"amali where r u?"..
msj ke dua dari humaira
"slm..amali ada kt kls ke?"
msj ke-3 dari celcom
"you hava 1 misscall from _______", dia btau pipah call...
msj ke-4 dari kak alang
"salam,amali x dtg kelas ke? xchat ke?"


waaa....rasa cam nak nangis..tp klakar pun ada.. "aih,apa kene la aku ni...camne aku bole igtkan kelas cancel arini..?? " kih3... truk btul.. apa yg buat saya igtkan x de kelas ialah perbualan roomates semalam,aesyah n humaira,

"oh ha'ah..amali x de kelas esok,kita je la kene keluar pg2 sok" kata aesyah memecah kesunyian mlm.

"ha'ah,dia amek food prep,kita amek basic food sciense" balas humaira.. saya yg da hampir tido pun menyambut..

"gudnite semua..saya tido dulu ye..slamat study..tata.." dgn nada blagak sbb x de kelas..

diorang pun kata "ceh..ye la tu mali..." (eh, ada ke diorang ckp gini?? hihi..penyedap cerita kot..)



rupa2nya kelas depa seblum kelas phychology..yg saya ni pi fikir maksud ayat "amali x de kelas" ialah "phychology kelas cancel.." kih3..ntah pape..

makanya selepas dapat msj2 tu, msj pipah je yg saya layan. tnya pendapat sempat lagi ke kalo saya nak datang..dia pun bg semangat. trus sarung jubah (naseb bek la da mandi)... keluar2 ke jalan raya, Alhamdulillah ada bas..tp bila naik,x jln2 pulak basnya.. aduih..nak je cakap ngan pokcik tu "pakcik,bole x jln skrg? saya da lewat ke kelas sejam ni..!!" huhu.. tp x buat la..

bila da sampai dpn pintu kelas,takut seh nak masuk, beberapa minit gak kat luar. tetiba ada pulak bro keluar lalu pintu blakang (ketandas kot,x tanya pulak :P). mesti dia fikir "aik,biar betul,baru nak dtg kelas ke sis ni??" .. ah..lantak la,yg penting saya nak masuk... maka kukuatkan juga semangat,trus masuk dan duk barisan kedua blakang sebelah wani.. fuh.. selamat..

ada la dalam 20 minit lepas tu,kelas pun tamat... bila kelas abes,ramai la kwn2 tanya, "amali,napa lambat?? tetido ea?" aduih...cuba la positif sikit kat saya. T_T ..
dengan tenang saya kata..
"x la, bukan sbb tido,lama da bgun,tp ada la sbb.." tp ngan kwn2 rapat saya cita la detail..oh tidak... sengalnya daku~


oh ye..masa call mak,dgn gumbiranya cakap "patutnya mali ada kelas ni, tp kelas cancel. roomate mali sume x de,diorang ada kelas..!!" haha..truk kan??

k la, tu je. kalo u all terexperience benda yg same,jgn putus asa utk trus pi kelas tau. pi je,better late than never..huhu...

sedih sbb x de kwn nak ajak pi kelas sama2..

kelakar sbb kesengalan diri..

marah sbb x bijak dalam menafsir kata..

malu sbb masuk kelas lambat..

gumbira sbb igtkan kelas x de..

bersalah sbb main masuk je,x minx maaf ngan sir..

dan mcm2 lg perasaan ber+ baur..

kdg kala kita berasa sedih..

ketika mana insan disekeliling tersenyum bahagia..

walau zahirnya, kita ceria,

seperti mereka..

3 comments:

Anonymous said...

"kdg kala kita berasa sedih..

ketika mana insan disekeliling tersenyum bahagia..

walau zahirnya, kita ceria,

seperti mereka.." -like-

hanya yg kenali diri ini mengetahui ape yg tersirat di hati..

btw, hepi frenship day! -teha-

Anonymous said...

thanks teha...rindu teha...nak teha ada kat sebelah saya sekarang... T_T

Fakeh said...

KAJIAN SEMASA MENGENAI PERKEMBANGAN WAHABBI DI MALAYSIA, SILA GOOGLE TAJUK-TAJUK SEPERTI DI BAWAH INI:-

(a) SIFAT 20 - http://www.mediafire.com/?ne2dmyeinzo
(b) Jaringan Wahabbi Sdn Bhd
(c) Jom Kenali Dr Maza & Co
(d) Ahlul Bait Yang Dicerca
(e) Tok Ayah Zid Kedai Lalat
(f) Kuasa Tiang Kepada Cita-cita
(g) 40 Mutiara Hikmat Serambi Mekah
(h) TAJUK KHAS - BANGSA MELAYU MENGIKUT ULAMA ASWJ

FAKEH KHALIFAH SAKA