Thursday, January 6, 2011

CraZy FroG yang GILA....

Bismillahirrahmanirrahim...

baru2 ni saya ditanggungjawabkan buat poster. poster Family Day untuk i-Deens (persatuan dietetics). saya yang x brape pandai mende2 tu pun buat la...poster ringkas dan simple..

pastu saya post di HEAL's Grup kat FB (HEAL's = persatuan budak2 sains kesihatan bersekutu) dan di i-Deen's Group. x lama, ada sorang muslimin tegur katak yang saya buh kat poster tu. saya pelik gak, apa masalhnya, comel what??

malam td cerita dgn Maryam, pastu dia kat.. "mu letak gambo tu? katak tu x pakai seluar.."

"ha?? x pakai seluar?? ye ke??" terkejut sangat.

"ye la..awak x prasan ke? saya lame doh prasan" kata Maryam...

Ya Allah... mcm mana bole x prasan ni.. cepat je jari mengoogle 'crazy frog'-image..

Astaghfirullah...sedihnya saya.....walaupun konon2nya 'dia' adalah katak yg pd fitrahnya mmg x perlu berpakaian, kenapa ia mesti dilukis selucah itu?

cepat2 saya remove picture kat semua tmpt yg saya post poster tu...laju je jantung berdegup...sedih..terkejut..malu..bersalah..sume ada....

dah remove tag, saya edit pulak poster yg saya dah buat...jadilah gini pulak..

(shin chan ni jauh lebih bermoral kan daripada katak tu??? hihi..)

Allah..betapa halusnya jarum2 pemusnah Ummah... hati2 lah dengan apa yg datang pada kita... semoga Allah pelihara Aqidah, Akhlaq dan hati kita...

[hate that crazy Crazy Frog very much now...!! full stop..!!]

3 comments:

Mohd Naqib bin Mazlan said...

huhuhu....

yorichan said...

hi..nice entri..nasib baik perasan gambar crazy frog tu..mmg x patut gambar tu macam tu.

Nash said...

assalamualaikum
pergh...ini sumer bukan salah crazy frog kwn2 tp insan yg telah mewujudkan watak frog yg tidak semena2 menjadi crazy tu..cian si katak tu, comei wat?? kn?? frog tu x bersalah mahupun x gila sebab tuan dia yang x boh seluaq kat beliau. so, sapa yg crazy skrg???